30 Temmuz 2012 Pazartesi

Şiir Sitesi


siir sitesi

Şiirler, insan ruhunun en dizginlenmiş haliyle dilden dökülen inci nağmelerdir. Ben de bir şiir yazarı olarak gerçekten şiirin maneviyatında kendimi bulmuş biriyim. Romantizm öykünmesinin bir ürünü olan şiirlerle söylem yöntemi insan duygu ve düşüncesinin en yalın ve bazen de en karmaşık anlatım yöntemidir. Pek çok şiir yazarı vardır. Amatörce ya da profesyonelce yazılmış çok sayıda şairin dilinden dökülen bu hayat mısraları kimi zaman duygu yoğunluğumuzu ayarlayan kimi zaman da şarkılara söz olmuş demeçlerdir. Şiir siteleri ile aşk oyunları oynadığımız çok olmuştur. Bir sevgiliniz varsa, onu ifade etmekte en güzel kelimeleri, en güzel sözleri bulabilmeniz için bir şiir ya da güzel söz sitesine ihtiyacınız olacaktır. Şairce takılmaya gerek yok, çünkü insanın aklına her zaman ve her yerde aşk timsali duygular gelmeyebiliyor. Bunu hepimiz çoğu kez yaşamışızdır, hatta tv dizilerinde falan arabada torpido gözlerinde, ceplerde bir kızla buluşmaya giderken çalışılan ezberlenen sözler çok olmuştur.



en güzel şiirler

Dünyada Arap Edebiyatı'nda en çok gelişme göstermiş bu yazın türü sayesinde pek çok şair ekmek yemiştir. Şairlik veya şiir yazarlığı sanatçılığın en üst boyutlarından bir bölümüdür. Zor ama zevkli bir zanaattır, Bizler kendi Türk Edebiyatı'mızdan da biliriz, bazı şairlerimizin yıllarca bir şiiri dize dize sindire sindire yazdığını. Şiir yazmak için manevi ruh halinin zinde ve yerinde olması gerekir, ruh yosa zaten söz de çıkmaz ağızdan. Edebiyatımızda pek çok şair gelip geçmiştir. Necip Fazıl, Atilla İlhan, Nazım Hikmet, Ahmet Haşim, ...gibi. Tüm bu yazar ve şairler farklı idollerin doğmasına farklı bakış açılarıyla sanatın ve şiir anlayışının şekil kazanmasına vesile olmuşlardır. Günümzüde en popüler şiir türleri serbest şiir türleridir. Eskiden Hece örgülü, aruz vezniyle yazılmış tek düze ama ilgi gerektiren şiirler yazılırdı. Herkese göre şiir zevki farklıdır. Kimi insanlar serbest tamamen duygu yoğunluklu kimileri de ölçülü şiirleri severler. Şiir daha çok anlam yoğrulmasıyla alakalı olduğu için yorumlanırken anlamına söz değerlerine bakılması daha öncelikli gelmektedir. En iyi şiirleri bulabileceğiniz güncel ve günlük şiirlerin paylaşıldığı kaliteli bir şiir sitesi paylaşmak istiyorum sizlere: http://www.siirce.net/ adresine tıklayıp en güzel şiirleri okuyup duygu dünyanızı canlandırabilirsiniz. Herşey Yunanlar'dan gelmeydi ya, şiirde ilk Yunanlarca ortaya atılmış. Şiir (Yunan poiesis kelimesinden gelen - ??????? - "hemopoez" gibi terimlerle de ifade edilen bir "yapma" geniş anlamı ile, daha dar sözcüklerle anlam yüklü kelimelerle, fikir verme işi) dilin estetik niteliklerinin kullanıldığı edebi bir sanat formudur.
Şiir'in aslında Gılgamış Destanı'yla Sümer dönemine kadar uzanan uzun bir geçmişi vardır. Şiircilik, şairlik kelimesine yüklediğimiz anlam, duygusal tepkileri uyandırmak için formları ve kuralları kullanmak zanaatkarlığıdır. Böyle yarım kafiye, aliterasyon, yansıma ve ritim gibi öğeler bazen müzikal veya efsanevi etkileri elde etmek için kullanılır. Belirsizlik, sembolizm, ironi ve şiirsel diksiyon diğer biçimsel öğelerin kullanımıda vardır, bu tür kullanımlar az öncede belirttiğimiz gibi geniş anlamlar için açıktır. Benzer şekilde, mecaz, benzetme ve Düzdeğişme gibi şiir edebiyatına dair konular vardır. Şiirce'den alınan bir örnek şiir alıntısını paylaşalım:




Arayı arayı bulsam izini


İzinin tozuna sürsem yüzümü


Hak nasip eylese görsem yüzünü


Ey sevdiğim (ya Muhammet) canım arzular seni


Ali ile Hasan, Hüseyin anda


Sevdası gönüllerde muhabbet canda


...


Yunus Emre tarafından yazılmış olan ve günümüze kadar gelen bu örnek en güzel şiir örneklerindendir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder